Lilldal 2:10 - en svensk historia


Hur kommer det sig att jag oftast väljer ett par gamla slitna jeans eller en avlagd kjol när jag är i trädgården, trots att jag har flera par arbetsbyxor? Tänk om det fanns kläder som var både snygga, sköna och praktiska att ha när man jobbar i trädgården. Men kanske också till annat. Så började den här historien.

Lilldal 2:10 är ett koncept som förenar ett konkret behov av praktiska och hållbara arbetskläder med stil och estetik. Vår vision är att genom smart design skapa trädgårdskläder som känns självklara att bära vare sig man arbetar i trädgården eller inte.

Vi designar välsydda kläder som håller länge och åldras med stil. Vi har låtit processen ta tid, och i detalj prövat oss fram. Noga tänkt igenom design och material, och tillsammans skapat snygga och sköna kläder som man vill leva i - i och utanför trädgården.

Kollektionen är designad i Sverige och producerad i Europa, med en strävan att vara så hållbara vi kan i alla led. Materialen är noggrant utvalda och så långt som möjligt i ekologisk bomull, linne, canvas, hampa och naturgarvat läder.

Produkterna vi säljer är framtagna och utprovade av oss med stort tålamod och omtanke om detaljerna. Utöver oss själva har vi under hela projektet involverat vänner och bekanta, trädgårdsintresserade och modeintresserade, professionella så väl som glada fritidsodlare, som liksom vi saknat produkter av den här karaktären. Vi har prövat idéer, funktioner, material, prototyper, färger och plagg på dem.

Vi hoppas att du kommer vara lika nöjd med resultatet som vi är.

Precis som vi gjort under hela produktutvecklingen, tar vi gärna emot feedback eller förslag på hur vi skulle kunna förbättra dem. Kanske har du idéer om varianter eller funktioner som du skulle önska att vi utvecklade till nästa upplaga? Eller kanske har du önskemål om helt andra produkter du skulle vilja att vi utvecklade i framtiden?

Berätta gärna vad du tycker genom att skicka oss ett mejl på hello@lilldal210.com.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

/ Elin, Katja & Maria